De rikaste personerna som streamar innehåll

Välkommen till Streamoco.se där vi kommer att presentera en mängd information om de rikaste personligheterna på både Youtube och Twitch. I dagsläget följer vi massvis av personer på plattformar som Youtube eller Twitch för att skapa oss en bild av olika spel eller bara för att underhålla oss själva när vi har tråkigt. Framförallt ungdomar sysslar mycket med att följa kända profiler som strömmar innehåll live på sina sidor, och detta har blivit något av ett fenomen i dagens högteknologiska samhälle. Det som sticker ut bland själva fenomenet av personligheter som erbjuder sina följare att se när de spelar olika spel är hur mycket pengar de faktiskt tjänar på sin verksamhet. Det kan nästan låta lite overkligt med tanke på vad de gör för att tjäna sina pengar, men det är faktiskt helt sant.

https://www.youtube.com/watch?v=Xh2DLEDwO-g

Personligheter på plattformen Twitch så som Imaqtpie drog in 2 miljoner dollar om året 2016 med hjälp av inkomster från tjänsten. Andra exempel är Summit1g, Reckful och Lirik som alla tjänade över en miljon dollar i inkomst, och listan bara fortsätter. På Youtube hittar man stjärnor som Markiplier, Fgteev och Ninja som några exempel på livestreamers som erbjuder innehåll till alla som väljer att titta på deras kanal. Alla kända personligheter har något som utmärker dem och något som tilltalar för de som följer deras kanal, och detta är anledningen till varför så många människor väljer att titta på deras innehåll. Tack vare att innehållet är tillgängligt på internet så kan vem som helst välja att se det, och tillgängligheten är även största anledningen till många personers framgång.

Kändis på nätet

När man tänker på kända personer så är det oftast filmstjärnor som dyker upp som exempel, men tack vare framgångarna som både Youtube och Twitch har haft de senaste åren så har vanliga personer lyckats att skapa något alldeles unikt som inte någon har lyckats med förut. De har blivit kändisar över en natt tack vare att deras innehåll finns tillgängligt för alla som har internet, och detta går inte att konkurrera med om du är en filmstjärna som måste räkna med att människor väljer att betala för att se filmen som du medverkar i. Innehåll på Youtube och Twitch är gratis förutsatt att du accepterar diverse reklam innan innehållet visas upp på din skärm. Att publicera innehåll live på olika plattformar är det nya sättet att underhålla människor idag.

Karaktärsdrag och humor bland kända personligheter på Twitch och Youtube

Vissa personer som strömmar innehåll får det att fungera tack vare deras karaktärsdrag eller roliga personlighet, medan andra blir kända för att de är vackra eller klär sig utmanande. Hur de än väljer att göra så är det något som utmärker dem från gemene man och skapar intresse hos tittarna. När det exempelvis kommer till ungdomar som är intresserade av olika spel så kan de följa en viss person på Twitch eller Youtube som testar olika spel och på så sätt bilda sig en uppfattning om spelet innan de bestämmer sig för att köpa det eller inte. Det är alltså både nytta blandat med nöje i flera fall när det kommer till kändisar online. Det kan även handla om andra ämnen och behöver alltså inte begränsas till enbart spel.

Sammanfattning

Att strömma innehåll digitalt har blivit det nya sättet att bli en kändis idag, och det är inte längre enbart bloggar och sociala medier som dominerar på nätet. Tack vare att våra bredbandsuppkopplingar blivit bättre så möjliggör det även strömmande media i högupplöst kvalitet där olika personligheter kan visa upp sitt innehåll för att på så sätt få in donationer eller inkomster från reklam som till och med kan göra dem förmögna. Det viktigaste är att få så många sidvisningar och följare som möjligt för att lyckas, och med tanke på några av de mest kända strömmarna i branschen och deras inkomster så är det garanterat något som många av dagens ungdomar är intresserade av att prova på. Antingen som följare eller genom att publicera eget innehåll.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *