GamingWithKev – YouTubes Roblox-kung

Kevin Edwards Jr. föddes den 18 april 1989 i Kalifornien, USA. Han växte upp med en bror som heter Kaelin men det är i princip det man vet om hans uppväxt. Kevin startade sin YouTube-kanal GamingWithKev 2015, då 26 år gammal. Idag har han över 3,5 miljoner följare och kanske väntar de på något lika stort som när Edwards Jr friade till sin fru Marie via YouTube och sände detta live! Marie svarade ja och paret har hunnit få två döttrar, Zoe och Nia, samt en son vid namn Jaden. Kevin är fortfarande högst aktiv och är en av få YouTubers som lyckats tjäna stora pengar tack vare sin charm.

Kevin beskrivs inte enbart som charmig, många anser att han är både rolig och kreativ. Innehållet på kanalen GamingWithKev är en blandning av pranks, video-loggar (så kallade vlogs), Roblox och Grand Theft Auto-gaming. Edwards Jr är dessutom bra på att leta fram ganska så skruvade videos och spel med jämna mellanrum, som exempelvis Barbershop Simulator. Egentligen spelar det inte så stor roll vad han lägger upp – i snitt visas kanalens innehåll 350 miljoner gånger! Kevins fanbase består generellt sett av andra unga gamers som uppskattar hans lekfulla framtoning. Många anser att han känns genuin och att han har en skön humor. Denna visar sig bland annat på spelplattformen Roblox.

YouTube-kanalens innehåll

I skrivande stund (okt-18) står det 3 516 782 på YouTube-kanalen GamingWithKev. Det är siffrorna som anger antalet prenumeranter. Statistiken visar att han gick med i maj 2015 och att han hittills haft 1 648 530 082 visningar. På kanalen går det att se allt från Kevins egna spellistor till en mängd olika videos. På startsidan finns olika kategorier av inlägg, bland annat något han kallar Life is strange. Här lägger han upp roliga episoder från diverse videospel och beskriver det som att titta på roliga TV-serier. En annan kategori heter Slither.io där tittare helt enkelt kan se när Kevin tar sig an olika utmaningar via spelet.

Facebook

Föga förvånande finns Kevin Edwards Jr även på andra sociala mediekanaler, som exempelvis Twitter, Instagram och Facebook. För den som tycker om mer personliga inlägg, foton och annat är Facebook den rätta plattformen. Där kan man se bilder och videoklipp på vardagliga händelser från Kevins och familjens liv. Bland annat när han blir ägare till sin första Lamborghini Huracan! Inlägget har gillats av fler än 3 500 personer och delats över 300 gånger. Längre ner på sidan finns det en bild på en sovande Zoe Skye Edwards (dottern) som liten bebis, vilket har gillats över 5 000 gånger. Naturligtvis finns det även en hel del länkar till roliga videos på GamingWithKev.

Instagram

På Instagram hittar du Kevin under användarnamnet “kevinedwardsjr”. I dagsläget har han över 100 000 följare på detta konto och han beskriver sig själv som make, pappa, entreprenör, investerare, och såklart YouTuber. Bilder och annat innehåll på Instagram tilltalar med all säkerhet de följare som tycker om den mer privata och filosofiska sidan av Kevin, om inte annat är det mycket av det man hittar här. Här finns till exempel en mängd familjefoton med hashtags som “family is everything”, “daddys girl”, “blessed”, “lovelife”, “thankful”, “proud father” och liknande. För den som önskar ta del av familje- och bebisbilder är detta rätt plattform för att följa Kevin och hans familj i vardagen.

Mer om Kevin

Mest känd är han ändå för sin YouTube-kanal med sina 3,5 miljoner följare. Det finns dock två YouTube-kanaler till att ta en titt på för alla Kevin-fans, nämligen KevinEdwardsJr2 (med över 500 000 prenumeranter) och K & M (med över 300 000 prenumeranter). Den sistnämnda kanalen drivs av paret gemensamt och den innehåller en del extrema pranks och utmaningar av olika slag. Hustrun Marie har också en egen YouTube-kanal där hon lägger upp olika DIY-projekt, roliga pranks, utmaningar, makeup tutorials med mera. Paret har varit gifta sedan sommaren 2015 och tillsammans med parets tre gemensamma barn lever de familjeliv i Bakersfield i Kalifornien. Kevins årsinkomst beräknas till omkring 400 000 amerikanska dollar (ungefär 3,5 miljoner kronor).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *