Hikakin

Hikakin är en av Japans absolut största YouTubers, kanske till och med den största. Han slog igenom år 2010 då han släppte sitt klipp på YouTube där han beatboxar signaturmelodin till det klassiska och populära data- och TV- spelet “Super Mario Bros”. Han tog då världen med storm med sin talang och efter detta fick han över 3,8 miljoner visningar på YouTube. Idag är just det klippet uppe i över 6 miljoner visningar. Hikakin har efter detta åkt världen runt och gästat olika kända artister och släppt hundratals videor med olika beatbox-sessioner, både ensam och med andra beatboxare, vilka också är enormt duktiga på sin sak.

År 2012 slutade Hikakin och hans kollega YouTubern Megwin sina vanliga jobb för att helhjärtat satsa på sina YouTube-kanaler och tjäna pengar på detta och idag är hans störst i hela Japan. Hikakin och Megwin bildade senare bolaget UUM, som är ett managementbolag som hjälper och stödjer nya YouTubers med sina kanaler och hur de ska göra för att bli framgångsrika på det de gör. Detta var ett smart drag, då att bli YouTuber är något som många unga idag bestämmer sig för att satsa på och en del lyckas faktiskt bli riktigt framgångsrika. Om det är på grund av sin talang eller av någon annan anledning låter vi vara osagt.

Visningar och prenumeranter

Hikakin har faktiskt fyra YouTube-kanaler. Dessa heter HikakinGames, HikakinTV, Hikakin Blog och Hikakin. Totalt har dessa kanaler 10,8 miljoner prenumeranter och totalt har de 7,2 biljoner visningar. Det är en hissnande och enormt imponerande siffra, vilken får oss att förstå vilken genomslagskraft YouTube kan ha hos publiken. Hikakin har en stor talang att grunda sina kanaler på och det är alltid uppfriskande med en YouTuber som blir känd för en specifik talang. Han är dessutom ett bevis på att du kan leva på din talang om du bara marknadsför den på rätt sätt. Det började med en enkel video och blev till slut till ett helt bolag.

HikakinGames

Hikaki har som sagt även en gaming-kanal på YouTube som har enormt många tittare. Där är han alltså en känd streamer som spelar dataspel som Fortnite, Zelda och Minecraft. Samtidigt som han spelar kommenterar han sitt spelande för sina tittare. Det som dock är lite svårt med Hikaki är att han endast pratar japanska och inte engelska, vilket gör det hela lite svårare att följa eftersom de som inte kan japanska inte förstår vad han säger. Detta verkar dock inte vara något större problem när det kommer till antal visningar då hans karisma och minspel är så roliga att det lockar tittar från hela världen, trots språkbarriären.

Samarbeten

I februari 2014 släppte Hikaki ett samarbete med Ariana Grande på YouTube där han beatboxar fram bakgrunden till Arianas låt “Baby I”. Det här klippet blev viralt och har nu över 9 miljoner visningar. I klippet går det att se hur imponerad Ariana själv blir av Hikakis stora talang och han följer hennes sång i perfekt takt. I oktober 2014 deltog Hikaki på Japans första YouTube FanFest som tog plats i Tokyo Japan. På samma festival uppträdde den japanska duon Hifana och Hikaki beatboxade till deras uppträdande. Utöver detta har han även gjort ett till samarbete med Ariana Grande i New York samt ett med Aerosmith och ett med Ne-Yo.

Sammanfattning

Hikaki har kommit att bli en stor inspiration för många nya YouTubers och streamers i Japan men även ute i resten av världen. Han har visat att det går att bli enormt framgångsrik på sin talang om man har rätt inställning till livet. Han är en YouTuber med mycket humor och som även på detta sätt drar till sig publik som inte ens förstår språket han talar. Han är dessutom en YouTuber som satsat mycket tid och engagemang på att hjälpa andra kollegor att bli framgångsrika och stötta dem i deras karriär och målsättning. Han är definitivt en av de mest kända och mest framgångsrika personerna på YouTube hittills.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *