MeClipse

Michael Grzesiek föddes den 2 juni 1994 i Ontario i Kanada och är en känd subreddit och gamer. I gamingvärlden är han mer känd som Shroud. Han kallade sig i början för MeClipse men sökte efter ett annat namn för eclipse och valde då Shroud. Han är en känd profil i gaming-världen och är en tidigare professionell spelare i e-sporten Counter-Strike: Global Offensive, där han ingick i laget Cloud9. Han meddelade dock år 2017 att han endast står kvar som reserv. Han är även känd för att spela Player Unknown’s Battleground. Shroud har mer och mer gått över till att vara en streamare och har idag över 4,5 miljoner följare på Twitch.

Det är inte bara i Cloud9 som Shroud har haft framgång. Han började sin karriär år 2013 med att spela i Slow Motion för att år 2014 spela i Exertus, eSports, Manjuma och compLexity. Från 2014 till 2017 spelade han i Cloud9. Shroud har under sin karriär hittills tjänat in mäktiga 2 262 307 kronor på sin hobby. Även om han inte längre är med och tävlar professionellt i CO: GO är han inte osynligt på nätet och i gaming-kretsar. Tvärtom. Han har enormt många följare både på sin kanal på YouTube och på sin Twitch-kanal. På sin YouTube-kanal har Shrouds alias MeClipse över 2,7 miljoner besökare.

Subreddit

Reddit var år 2017 bland topp 50 besökta sidor på nätet. Reddit är en nyhetssida på sociala medier som grundades 2005 i Kalifornien, USA. På sidan kan besökare läsa nyheter eller lägga upp egna inlägg med länkar. Sidan har över 26 miljoner besökare dagligen. Sidan har dock varit lite i blåsväder efter bombdådet i Boston 2013, eftersom användare gjorde sina egna undersökningar och en oskyldig man blev anklagad och utpekad för att vara den skyldiga. Shroud är en så kallad subreddit på denna sida, vilket innebär att han har skapat en egen sektion där han lägger ut inlägg, länkar och annat som sedan besökarna kan läsa, kolla på och även kommentera.

Aktiv på många media

Shroud är en mycket aktiv ung man på sociala media och söker du upp honom på nätet finns han på i princip alla kanaler du kan tänka dig. Han är en hängiven YouTuber och har som sagt en enormt stor mängd följare. Han har dock inte bara ett konto på olika plattformar. Tack vare att han har bytt från MeClipse kan du hitta flera kanaler som han står bakom. Shroud har en huvudkanal på Twitch men även ett annat konto, samt en huvudkanal på YouTube men även ett andra konto kopplat till den andra Twitch-kanalen. Du hittar honom såklart även på Twitter, Facebook och Instagram samt på Store och på kontot Troy’s Instagram.

Privatliv

Som en känd streamer, Twitcher och YouTuber finns det nog inget som heter privatliv. När det kom fram att han hade en flickvän diskuterades detta i en mängd inlägg om det verkligen var hans flickvän. Många påstod att det var hans syster och många illasinnade kommentarer om hennes utseende postades. Jessica Rago är även hon en streamer och gamer och deras liv på sociala medier är en ständig följetong som Shrouds anhängare kan följa. Här diskuteras allt från flirt och svartsjuka till kommentarer om deras liv och förhållande. Helt i sann YouTuber-anda, där det handlar om att ge sina följare det som de söker – en dokusåpa på nätet.

Sammanfattning

MeClipse, eller Shroud som han kallar sig nu, är en streamer, YouTuber, gamer och Twitcher som har en enormt stor mängd följare. Han var tidigare professionell spelare i teamet Clouds9 som spelar Counter-Strike. 2017 meddelade han att han skulle ta ett steg tillbaka men stanna kvar i teamet som reserv. Shroud har verkligen lyckats etablera sig i den stenhårda marknaden bland streamers och YouTubers. Han har enorma 2,7 miljoner följare på YouTube. Antagligen är det ännu mer eftersom Shroud har mängder av olika kanaler och konton. Som sann influencer på internet delar han givetvis med sig av sitt privatliv till sina följare och hans flickvän Jessica har blivit känd tack vare det.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *