MikeCrack

De flesta YouTubers och influencers vill synas och märkas för att påverka. Inte MikeCrack! Om du gör en sökning på denna alias lär du inte hitta mycket information. Men trots sin låga profil för gemene man har denna YouTuber över 4 miljoner följare. Så vad är det då som denne influencer är känd för? Ja, främst handlar det om den YouTube-kanal han har där han lägger upp inlägg med spel men även en hel del olika låtar. Du kan hitta honom på https://www.youtube.com/channel/UCqJ5zFEED1hWs0KNQCQuYdQ, där han han är mycket aktiv. Men han har även ett Facebook-konto där mängder av följare kommenterar och tackar för hans inlägg.

MikeCrak är en spansk YouTuber som inriktar sig på just musik, även om han klassas som en gamer. På Socialblade ser man i realtid hur hans följare ökar för varje sekund. Han, om det är en han, har även konton på Twitter, Instagram, Google+, Tienda och Rango Diamantito. Men han är främst känd som en YouTuber. Hans signum är en tecknad lite gul hund som är med i alla inlägg han gör och som är hans profilbild vart man än söker. Ett hinder är att allt han gör är på spanska och är man inte en fena på det kan det vara svårt att hänga med i hans inlägg.

Affärsman i det dolda

Även om han är mest känd för sina olika låtar som han lägger upp med sin typiska sångstil, som mer går åt det komiska hållet, så kan man även ta del av en hel del spel. Minecraft är väl främst det han är känd för och som han nämner i sin inledning på YouTube. Men detta är en driftig influencer och hans hundlika figur finns att skaffa som skins till Minecraft på sidan Nova Skins. Det är givetvis med sitt alter ego hundfiguren som de flesta av hans skins kommer i, men det finns även andra Figurer i de 13 olika kategorierna som erbjuds hos Nova Skins.

En shop för MikeCrack-älskare

Som vi nämnde ovan är denna internetprofil en affärsman och hans shop Tiendra har mängder att erbjuda fansen. Här finns det allt från t-shirts och hoddies till bags, kepsar och även presentkort som äkta fans kan ta del av. Givetvis är det hans kända varumärke – den gulliga hunden, som figurerar överallt på alla produkter. Som i allt annat när det rör denna kända influencer och YouTuber är det svårt att få fram information om någonting som rör denna figur. Det gäller även i shopen. Men det hindrar inte att den är populär och den promotas på MikeCracks alla kanaler för att locka till sig nya potentiella kunder.

Trots begränsat språk

Trots att allt, och då menar vi allt, är på spanska så har MikeCrack enormt många följare oavsett vilket konto man loggar in på. Tyvärr är det sällan som man kan se en engelsk kommentar och om du försöker översätt med hjälp av Google Translate lär du bli smått frustrerad. Det är så mycket slang och talspråk så du får fortfarande upp den mesta texten på spanska. Men det verkar inte hindra besökare utan det är lyriska över inläggen och sångerna som publiceras. Där ser man hur stor den visuella effekten är på människor, det är upplevelsen av videon som besökarna vill ha. Det förklarar även hur så många japanska YouTubers är populära.

YouTubes Greta Garbo

MikeCraft är känd, mycket känd och det bevisas av hans miljoner följare. Trots detta är det svårt att hitta någonting om personen som ligger bakom detta alias. MikeCraft är spansk och allt som läggs upp är på spanska. En spanska som är ganska svår att översätta då mycket slang och talspråk förekommer. Men MikeCraft är driftig och har flera konton förutom YouTube, bland annat Facebook och Instagram med flera. Denna filur är nog mest känd för sina versioner av kända låtar men Minecraft är en stor del av profilen, även om andra spel figurerar i inläggen. Som det ser ut nu så var det en god idé av MikeCraft att skapa en kanal på YouTube år 2015.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *