Ninja

Tyler “Ninja” Blevins är den mest populära spelaren på Twitch någonsin, och han har blivit känd genom sitt medverkande i professionella spelligor inom Halo 3. Varje dag strömmas hans kanal på Twitch flitigt och han har över 11 miljoner unika följare vilket är en enorm mängd människor. Ninja har spelat i kända klaner som Cloud9, Renegades och Team Liquid och han tillhör för tillfället Luminosity Gaming. Karriären på Twitch började året 2011 och då med spelet H1Z1 för att sedan bytas ut till det populära spelet Playerunknowns Battlegrounds eller PUBG. Efter detta fokuserade han mer på spelet Fortnite och där växte följarskaran ytterligare vilket gjorde honom känd över hela världen.

Ninja tjänar över 500 000 dollar på sin Youtube-kanal varje månad och han har medverkat med kändisar som exempelvis Drake. I juni 2018 blev han del av Red Bull E-sports vilket kan ses som ett stort lyckande inom spelvärlden med en så pass känd sponsor. Det har inte bara varit guld och gröna skogar för Ninja dock, och han hamnade i blåsväder när han gjorde kontroversiella uttalanden om att inte spela med kvinnor då han tyckte att det kunde bli för mycket skvaller. Detta skulle han alltså göra för att skydda äktenskapet med sin fru och alltså inte för att han har något emot kvinnor, men uttalandet tolkades väldigt negativt.

Problematiskt att vara kändis

Ninja har själv uttryckt att det är svårt att vara så känd som han är eftersom rykten frodas flitigt, samt att med kändisskapet följer även fler åsikter än någonsin. Enligt egen utsago tycker han att konversationer med motsatta könet i livesändningar kan tolkas som flörtande och sedan spridas som nyheter världen över, och detta är något som han inte vill vara delaktig i. Ninja har delat följarna i två olika läger eftersom vissa tycker att det inte ska behöva vara ett problem att spela med det motsatta könet, medan andra tycker det är rätt att han försöker skydda sitt äktenskap genom att inte spela med kvinnor.

Vad är det som gör Ninja så populär?

Dels så är det att han är väldigt duktig på att spela, men sedan är det också en fråga om personlighet och stil som väcker intresse hos hans följare. Ninja har en lite udda stil genom att han färgar håret, samt att han har varit delaktig i att hjälpa till med välgörenhet. Hans kontroversiella frågor om kvinnliga spelare och ryktesspridning har enbart gjort honom mer populär, oavsett om människor håller med honom eller inte. När man som känd personlighet gör olika uttalanden så vill självklart fans och media diskutera dem. Detta i sin tur får mer spridning och personen blir ännu mer känd än tidigare, så egentligen har det bara hjälpt hans inkomster.

Youtube och Twitch som plattformar

Dessa två plattformar har snabbt blivit det nya sättet för människor att bli kända över en natt, och precis som Ninja så krävs det dock att du har något som utmärker dig från andra. I hans fall var han redan professionell e-sportare på en hög nivå, och då hade han redan något som skiljde sig från gemene man. Detta är något som man får tänka på om intresset är stort för att själv försöka bli en kändis på Twitch och Youtube. De båda plattformarna fungerar väl ihop då Twitch strömmar sändningar live och Youtube lämpar sig bättre för sparade klipp eller samlade höjdpunkter. Med lite kunskaper inom redigering så kan man sedan skapa intressanta klipp.

Sammanfattning

Tyler “Ninja” Blevins är en av de största kändisarna på nätet just nu, och mycket av detta beror på att han är intressant, duktig i spelen som han spelar, samt att han har starka åsikter som han står för. Även om han är inblandad i kontroversiella uttalanden så backar han inte för sina uttalanden för att skydda sitt äktenskap, och det är något som många av hans följare uppskattar. Även om alla inte gör det så har det bara gjort honom mer känd än någonsin. Twitch och Youtube är dagens moderna plattformar för en ny era av kända personligheter, och det är bara en tidsfråga innan det blir normen i samhället.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *