pokerproffs i sverige

Bli professionell pokerspelare i Sverige

För att bli en duktig spelare i poker krävs mycket träning och mycket erfarenhet. Till skillnad från exempelvis slalom där det mesta går ut på hur mycket man själv tränar, så är en stor del av träningen i poker att möta andra spelare. Detta beror på att en stor del av spelet går ut på att lära känna sina motståndare, förstå hur de tänker och vad deras nästa drag kommer vara. I Sverige är det inga svårigheter att arbeta sig upp till att bli en professionell pokerspelare, förutom att man måste lägga ner otroligt mycket tid och även en hel del pengar, men att flytta till Sverige och redan vara duktig i poker och vilja komma in i eliten kan vara lite knepigare. Först och främst går det inte att delta i några svenska mästerskap eller pokertävlingar som Svenska Pokerförbundet anordnar, så länge man inte är medborgare. När du väl blivit medborgare kan du ta kontakt med Svenska Pokerförbundet och fråga hur vida du ska gå till väga för att bli inbjuden till de stora pokertävlingarna där det finns mycket pengar att vinna. Eftersom en professionell pokerspelare oftast inte har ett vanligt jobb, utan försörjer sig på vinsterna som spelet genererar, så är det viktigt att komma in i de kretsar där de stora pokertävlingarna sker. Däremot är Svenska Pokerförbundet väldigt intresserade i att få in nya tillskott som kan komma och hjälpa Sverige som nation att bli bättre i poker.

Satsa på poker online

I princip allt som finns online växer i dagens samhälle, eftersom det mesta blir digitaliserat. Mycket av pokerspelandet har flyttats över till digitala matcher, även fast de absolut största och avgörande spelas framför en publik, främst för att det finns mycket pengar för arrangören att tjäna men samtidigt för att garantera att det inte sker något fusk. En rekommendation för att integrera som professionell pokerspelare är att börja delta i spel som går online. Numera finns live casinon på nätet som gör att du kan komma närmare den riktiga upplevelsen också, samtidigt som du skaffar erfarenhet. Genom onlineturneringar är det många som kan upptäcka dig eftersom alla pokertävlingar som sker online registreras och därefter förs det statistik. Om du är framgångsrik i ditt pokerspelande kommer du inte bara tjäna stora summor pengar på vinsterna, utan även bli sedd av så kallade ”scouters” som kommer se ditt namn bland många vinster och därmed förmodligen kontakta dig.

Att spela poker professionellt

Att vara en duktig pokerspelare är svårare än vad man tror. Man ska inte bara vara duktig i själva spelet, tänka mest strategiskt och veta vad man ska göra nästa steg, man måste dessutom ha ett starkt psyke. Det som kännetecknar en professionell pokerspelare är att personen i fråga är snabb på huvudräkning, klarar av att behålla lugnet oavsett hur spelomgången utvecklar sig, samt behålla koncentrationen i pressade situationer. Det är dessutom en fördel, ibland ett krav när man kommer upp till de högre nivåerna, att kunna förutse om motståndaren bluffar eller inte, samt om den har bra eller dåliga händer. Dessutom handlar det mycket om disciplin att spela poker professionellt. En spelare som gamblar för att det resulterar i ett högt adrenalinpåslag, är inte en framgångsrik pokerspelare i längden. En professionell pokerspelare ska kunna ta rationella beslut och veta när det är dags att sluta spela, det vill säga när man är på topp. Ytterligare faktorer som en bra pokerspelare bör vara medveten om är när det exempelvis sker rusningar på poker online, där nystartade sidor i ett land öppnar och massvis av oerfarna spelare ansluter sig. Där finns det mycket pengar att vinna. Att välja sina spel är en avgörande faktor på hur mycket man vinner i slutändan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *